STRONGMAN 2022: European Cup for the strongest man Maladinov

V Maladinove zvíťazil Róbert Cyrwus!

Na druhý deň, po Prešove, sa organizoval Európsky pohár silných mužov. V nádhernom rezorte MALADINOVO, už patria siláci medzi stály program ukončenia leta. Z pôvodne 12-tich pozvaných pretekárov sa na štart podarilo postaviť desiatku silákov. Pretekár z Egypta nedostal víza a ostatní pretekári sa ospravedlnili...

Mohli sme tak zhliadnuť výkony Jirku Dejmala a Jardu Svobodu z Česka, Mathiasa Winnerla a Johanesa Eichingera z Nemecka, Lukasa Mastitis z Litvy či Róberta Cyrwusa z Poľska. Poltucet zahraničných silákov doplnilo kvarteto domácich a to Peter Supák, Mário Karička, Benjamín Machala či najľahší borec v štartovom poli, Miro Horniak.

Súťažilo sa v piatich disciplínach ako dvíhanie klady /135kg/, nosenie kufrov s otočkou /120kg/, nosenie štítu na maximálnu vzdialenosť /160kg/, dvíhanie 60, 100 a 130 kilových gulí. Atraktívne držanie áut kvôli technickým nezhodám nahradilo držanie dreveného špalku v predpažení na čas. Na správnosť pokusov dohliadala legenda silákov v Československu, Jirko Žaloudek. V troch testoch suverénne zvíťazil v jednom si prvenstvo delil a v jednom skončil druhý. Reč je o Róbertovi Cyrwusovi! Tento sympatický borec zvíťazil i na Pohári Slovanov a stal sa tak teda aj najsilnejším mužom MALADINOVA. Jeho perfektné výkony vyburcovali početné publikum a predvedená šou sa musela každému páčiť! Právom si tak odniesol zlato! Gratulujeme! Striebro získal vzrastom nižší, ale perfektne sústredený na každú jednu disicplínu, Lukas Mataitis. Pretekár z Litvy si postupne pripísal druhé, tretie, tretie, tretie a piate miesto v jednotlivých testoch sily. Súčtom bodov tak na Pobaltie odnášal striebro.

Tretie miesto nás veľmi potešilo a príjemne prekvapilo. Po Horniakovi taktiež ľahký borec, Benjamín Machala, dokázal, že sa medzi oveľa ťažšími silákmi výkonmi nestratí! V nosení štítu skončil druhý a v dvíhaní gúľ si dokonca delil prvenstvo s Cyrwusom! Skvle obstál vo zvyšných skúškach a bronz si z Maladinova odniesol Machala!

Skvele reprezentoval i Karička so Supákom, ktorí zvládli dva náročné preteky za dva dni a odnášali si siedme resp. deviate miesto. Medzi nimi skončil ôsmy Horniak, ktorý ako "90kár" udivoval v náročných testoch! Pevne veríme, že v budúcom roku sa chalani vďaka týmto skúsenostiam posunú vyššie so svojimi silovými výkonmi!

Ďakujeme p. Tkáčovi a rezortu MALADINOVO, že sme mohli byť opäť súčasťou i v tomto roku! Skvelé zázemie pre pretekárov, organizátorov a bohatý program pre divákov! Na koniec sezóny je tento pretek akousi čerešničkou na torte. Dúfame, že o rok sa opäť vrátime a ukážeme naše výkony! ĎAKUJEME!

alt text

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et diam dui. Morbi pretium, nulla ut vestibulum hendrerit, dui eros pharetra lacus, at aliquam lacus nulla aliquam nisl.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam et diam dui. Morbi pretium, nulla ut vestibulum hendrerit

Newsletter

Sign up for the newsletter and don't miss any of the great offers